2021-2022 SEZONU "TÜRKMEN DÜĞÜNÜ"

2021 - 2022 SEZONU  “TÜRKMEN DÜĞÜNÜ”

Yazan : Ali YÜRÜK

Yöneten : Hasan H. ELMAS

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Genel Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas 13 sezonda toplamda yönettiği 19. Oyun olan ve sezonun ikinci oyunu olarak "Türkmen Düğünü" adlı 2 perde romantik tiyatro oyunuyla 10 Nisan 2022 tarihinden itibaren perdelerini açarak sanat severlerin karşısına çıktı.

Oyun Hakkında

Ali Yürük tarafından kaleme alınan, oyun Afyonkarahisar'ın ve dahi Türkmen Düğünü adetlerini konu almaktadır. Üniversite okuyup askerliğini bitiren Ahmet'in evlenmek istediği biri vardır. Ahmet tüm engellere rağmen Haskız'ı istemektedir. Haskız ve Ahmet gelenek ve göreneğe uygun biçimde evlenirler.  Bu oyunda Türkmen düğün geleneği detaylıca işlenmektedir. 1975 yılında Devlet Tiyatroları repertuarına girerek birçok Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenerek seyirci ve hasılat rekoru kırmıştır. 1989 yılında eser televizyona uyarlanmış TRT 1' de üç bölümlük Duygusal Türk dizisi olarak yayınlanmıştır. Oyunumuz 10 Nisan 2022 tarihinden itibaren, 27 Mayıs 2022 tarihine kadar Belediye Şehir Tiyatrosu Salonunda 11 kez sahnelendi.

Yönetmen : Hasan H. ELMAS

Sahne Amiri : Yusuf AGUNSOY