2023 Yılı Denetim Komisyon Raporu

GENEL DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

Komisyonumuz 2023 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerine ait bilgi ve belgelerin incelemesini tamamlamıştır.

Bu incelemede denetim teknikleri olarak; Belediye teşkilat şemasında yer alan birim müdürlüklerinin bilgisine başvurma, gözlem, soru sorma, fiziki inceleme, kayıt sisteminin gözden geçirilmesi ve hesaplar arası ilişki kurma yöntemleri kullanılmıştır.

 

Sonuç;

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince belediye meclisince oluşturulan komisyonumuzca hazırlanan iş bu raporda, belediye kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanıldığı tespit edilmiş, stratejik plan ve programlara uygunluğu gözlemlenmiştir.

Komisyonumuzca tanzim edilerek imzalanan 2023 yılı Denetim Komisyonu Raporu’nun dosya halinde Meclis Başkanlığına sunulmasına karar verilmiştir.

 

Bahattin SAVRUKOĞLU                                            Mustafa OĞUZ                                            Kadir DELİKANLI

Denetim Komisyonu Üyesi                                   Denetim Komisyonu Üyesi                            Denetim Komisyonu Üyesi