5 HAZİRAN ŞEHİT ÇOCUKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

Orjinal Resim

5 HAZİRAN ŞEHİT ÇOCUKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

    Afyonkarahisar Belediyemiz ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde Türkiye’de ilk kez 5 Haziran, “Şehit Çocukları Günü” olarak kutladı. Başkanımız Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde düzenlenen gecede şehit çocuklarımızla bir araya gelindi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Mustafa Işık, Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve çok sayıda şehit ailesi ve şehit çocuğunun katıldığı gecede duygusal anlar yaşandı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

Şehit çocuklarımızı yılın 365 günü unutmadıklarını ve her daim yanlarında olduğunu hatırlatan Başkanımız Burcu Köksal; “Şehit çocuklarımız bu topraklar için babalarını feda ettiler, birçok yavrumuz hiç tanımadan dünyaya geldi, babasız büyümek zorunda kaldılar. Ne yapsak şehit yakınlarımızın ve şehit çocuklarımızın haklarını ödeyemeyiz. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Biz şehit çocuklarımızı unutmuyoruz. Yılın 365 günü onları zaten hatırlıyoruz. Her zaman onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak 5 Haziran özel olarak Şehit Çocukları Günü olacak ve her yıl bu tarihte şehit çocuklarımızla birlikte olacağız. Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaksa ülkemizde huzur içinde yaşıyorsak Aziz Şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz” dedi.

“ŞEHİT ÇOCUKLARIMIZA OLAN SEVGİMİZ HİÇBİR MAKAMLA ANLATILAMAZ”

Başkanımız Burcu Köksal, gecede yaptığı konuşmada “5 Haziran günü ülkemizde Şehit Çocukları günü olarak kabul edilmemekle birlikte, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile yaptığımız görüşmede 5 Haziran’ı şehit çocuklarına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Gönül ister ki; şehit ailelerimizi, gazilerimizi, bu vatan için canının, kanını ortaya koymuş olan büyüklerimizi; milletimizin baş tacı olan şehit ve gazi çocuklarımızı her gün analım; her gün onların gönlünü alalım. Bizim şehit ve gazi çocuklarına olan sevgimiz, siyasetle, Belediye Başkanlığı ile Milletvekilliği ile ya da başka bir makam ile anlatılamaz. Biz şehitlerimizi, gazilerimizi, şehit ve gazi çocuklarımızı anlamak ve anlatmak için kurumların onayına, ihtiyaç duymuyoruz. Devletin kurumları siyaset yapılacak yerler değildir, siyaset yapmak isteyenler siyasi partilere üye olup karşıma çıkabilirler.

Büyük Taarruz ’un başladığı Kocatepe’ye layık olmak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına layık olmak sadece bizim değil; tüm Türk vatandaşlarının borcudur. 5 Haziran Şehit Çocukları Günü’nü, tıpkı Milli Mücadele’nin Samsun’dan tüm Anadolu’ya yayılması gibi Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar olan Afyonkarahisar’dan bütün yurdumuza yayılacak; bağımsızlık ve istiklal aşkımızın simgesi dileğiyle şehit çocuklarımız, şehit yakınlarımıza kapılarımız, makamımız, telefonlarımız sonuna kadar açık olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“5 HAZİRAN’DA OĞLUMUN İSMİNİ NÜFUS CÜZDANINA, EŞİMİN İSMİNİ MEZAR TAŞINA YAZDIM”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise desteklerinden dolayı Başkanımız Burcu Köksal’a teşekkür etti.Kumartaşlı; “Görevi başındayken vatan için bayrak için canını veren kahramanınızı, babanızı kaybetmenizin dayanılmaz acısını sizler ile paylaşıyoruz. Ama unutmayın ki o artık Türk milletinin bağrında, vatan toprağının hamurundadır. Bizler tarihin ve tarihçilerin her Türk asker doğar, asker ölür övgüsüne mazhar olmuş bir milletin evlatlarıyız. Tarih şahittir ki bu millet damarlarındaki asil kan sayesinde daima hür yaşamış asla esaret zinciri onu bağlayamamıştır. Türk askeri ve polisi yalnızca vatanın ve milletin huzur ve refahı uğrunda gerektiğinde canını seve seve feda etmekten çekinmeyen bir kahramandır.Sizler de vatan ve bayrak için canını vererek şehitlik mertebesine ulaşan babanız ile ne kadar gurur duysanız azdır.

Bu amaçla bu gün bedelin en büyüğünü ödeyen, babasını belki de hiç hatırlamayan, babası ile hiç fotoğrafı bile bulunmayan şehit çocuklarının da yılda bir kez olsun hatırlanmaları için Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın teklifi ile bir çalışma yaptık. 5 Haziran sizlerin günü olsun istedik. 5 Haziran’ı da belirlerken evciler ilçemiz nüfusuna kayıtlı Şehit P. Uzm. Onb. Atakan Birgül’ün şehadet gününü seçtik. Şehit P. Uzm. Onb. Atakan Birgül, 5 Haziran 1995 tarihinde Hakkari’de görev yaparken çatışma sonucu şehit oldu. O dönem eşi Nurfil Birgül de yanında ikamet etmektedir. Asker ve yetkililer 5 Haziran günü Nurfil Hanım’a eşinin şehit olduğu haberini verirler ve aynı anda Nurfil Hanım, oğlu Anıl Atakan Birgül’ü doğurur. 1995 yılı şartlarında 2 gün yolculuk yapar ve cenaze törenine katılır. Nurfil Hanım her zaman 5 Haziran’da “Oğlumun ismini nüfus cüzdanına, eşimin ismini mezar taşına yazdım” der. Bu gün; Anıl Atakan Birgül’ün hayat hikâyesinden esinlenerek belirlenmiştir. Bu vesileyle desteklerinden dolayı Başkanımız Burcu Köksal’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“EN ANLAMLI PROJE 5 HAZİRAN ŞEHİT ÇOCUKLARI GÜNÜ”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Mustafa Işık ise dernek olarak son üç yılda ürettikleri projelerin en anlamlısının 5 Haziran Şehit Çocukları Günü olduğunu söyledi.Genel Başkan Mustafa Işık; “Dernek olarak bizlerde “Şehitlerimizin Emaneti Şerefimizdir” temalı projeler üretmekteyiz. Son üç yıldır yapmış olduğumuz projelerden yılın en anlamlı projesi budur. Acılar paylaşıldıkça azalır. Afyonkarahisarlı şehitlerimizin emanetleri burada. Derneğimizin cefakar, vefakar, çalışkan başkanı İsmail Kumartaşlı ve göreve başladığı ilk gündün bu yana şehit ailelerimizin ve gazilerimizi yalnız bırakmayan Başkanımız Burcu Köksal’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi. Yaşadıkları acıları kelimelerle anlatmanın mümkün olamayacağını ifade eden şehit çocukları ise 5 Haziran’ı kendilerine armağan eden Başkanımız Burcu Köksal’a teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler