BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Orjinal Resim

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanımız Burcu Köksal Başkanlığında toplandı.Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı, Çiftçi Malları Koruma ve Murakabe Heyetinin seçimleriyle başladı. Belediyemiz sosyal tesislerinde uygulanan fiyat tarifelerinde düzenleme yapıldı.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Buna göre sosyal tesislerimizde (su- ayran-maden suyu ve meyveli maden suyunda) ortalama yüzde 33 oranında indirime gidilerek su 7 liradan, 5 liraya, ayran, 15 liradan, 10 liraya, sade maden suyu yine 15 liradan 10 liraya ve meyveli maden suyu ise 20 liradan 15 liraya düşürüldü. Zafer Stadyumunun antrenman sahalarının kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması karşılığı alınacak ücret tarifeleri belirlendi. 11 sahada antrenman yapacak kulüplerden gündüz 2500 TL, akşam ise 3500 TL ücret alınacak.Afyonkarahisarlı amatör spor kulüplerinden ise ücret alınmama kararı çıktı.

ATAMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Kamu kurum, kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler ile ilgili tekliflerinde görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, ortağı olduğumuz Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketinin sermaye artırımına % 5 hissemiz oranında iştirak edilmesi talebi kabul edildi. Belediyemiz Müdürlüklerine ve Başkan Yardımcılığına yapılan görevlendirmeler ve atamalar ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Basın Yayın Biriminin Özel Kalem Müdürlüğüne, Halkla İlişkiler Biriminin ise Muhtarlık ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlanarak tüm birimlerin servise dönüştürülmesi hakkında meclise bilgi verildi.Belediyemiz teşkilat yapısında bulunan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün kaldırılması talebi hakkında teklif oybirliği ile kabul edilirken, Mülkiyetleri Belediyemize ait ilimiz Merkez Orhangazi Mahallesinde 2853 Ada 4 parsel üzerindeki Uydukent İş Merkezinde bulunan muhtelif vasıflara sahip 21 adet gayrimenkulün satışlarının yapılması, satış şartlarının ve muhammen bedellerinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verildi. 

KENT TARİHİ VE TANITIMI MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Afyonkarahisar Merkez Sümer Mahallesi, 5097 Ada 2 Parsel Nolu gayrimenkul üzerinde bulunan Selçuklu Çarşısında yer alan mülkiyeti Belediyemize ait 5 Bağımsız Bölüm numaralı taşınmaz, bir yıl süre ile muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sümer Mahalle Muhtarlığına tahsis edildi.Dinar, Başmakçı, Evciler, Karaadilli ve Yeşilçiftlik Belediyeleri ile ortak hizmet projeleri kapsamında protokol yapılması kararlaştırılırken protokolü imzalamak üzere Başkanımız Burcu Köksal’a yetki verildi. Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğünün kurulması talebi oybirliği ile kabul edildi.Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğüne büyük önem verdiğini söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, “Memleketimiz için bence olması gereken bir müdürlük. Burası tarihi bir kent, tarihin, termalin ve zaferin başkenti diyoruz. Zaferi, Cumhuriyetin kazanılan topraklar olduğunu, Kocatepe’yi, tarihimizi, geçmişimizi, özellikle Cumhuriyet tarihinde Afyonkarahisar’ın iyice anlatabilmemiz, ön plana çıkarmamız gerekir. Bu noktada Belediyede Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğünü çok önemsiyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler