GÖNÜLLÜ TİYATROCULAR SAHNEDE
"27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNE "ÖZEL GALA GECESİ
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeniden yapılanmaya giden Belediye Şehir Tiyatrosu ilk oyununu "27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde" sergileyecek.
Cumartesi akşamı tiyatro ekibi Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan "KADINLIK BİZDE KALSIN" isimli oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak.
TÜM HALKIMIZ DAVETLİ
Halk Eğitim Merkezinde 27 Mart 2010 Cumartesi günü saat 20:00'de başlayacak oyun ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir. Gönüllülük esasına göre faaliyetlerini sürdüren Belediye Şehir Tiyatrosunun ilk oyununa yoğun ilgi olması bekleniyor.
Yönetmenliğini Evin Doğan ve Hasan Elmas'ın, Sanat Yönetmenliğini ise Ahmet Taşpınar'ın yaptığı "KADINLIK BİZDE KALSIN" isimli oyunun gösterim tarihleri ise şöyle;
27 MART 2010 CUMARTESİ - GALA
31 MART 2010 ÇARŞAMBA
2 - 7 - 9 - 14 - 16 - 21 - 28 - 30 NİSAN 2010
5 - 7 - 12 - 14 - 19 - 21 - 26 - 28 MAYIS 2010
2 - 4 HAZİRAN 2010
Gala gecesine rezervasyon yaptırmak isteyenler TEL : 0.272.214 42 55 / 315
TÜRKİYE TİYATROLAR BİRLİĞİNDEN BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSUNA ZİYARET
Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu ekip çalışanları Türkiye Tiyatrolar Birliğinden gelen konuklarını ağırladı.
Ziyarete Türkiye Tiyatrolar Birliği üyelerinden Mehmet Esatoğlu, İstanbul Tiyatro Simurg oyuncusu Hale Üstün, Tiyatro Kare Yönetmeni Nedim Saban, İzmir Yeni Kapı Tiyatro Yönetmeni Orçun Masatçı, İzmir Türkiye Tiyatrolar Birliğinden Gözde Güldiken katıldı. İlimize bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gelen ekip ile Belediye Şehir Tiyatrosu ekip çalışanları Hasan Elmas, Evin Doğan, Gülçin Çetinkaya yakından ilgilendi.
KONUKLARA TİYATRO ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ
Konuklarla Belediye Şehir Tiyatrosunda görüş alışverişinde bulunan gönüllü tiyatrocular çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Tiyatronun mekan ve personel istihdamı konularında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette Belediye Şehir Tiyatrosunda yönetmenlik yapan Hasan Elmas, Evin Doğan ve Gülçin Çetinkaya konuklara tiyatronun gönüllülük esasına göre çalıştığını, hiçbir ücret almadıklarını ve salonda şuanda 4 ayrı ekip olarak çalışmaların devam ettiğini belirttiler Afyonkarahisar Belediyesinin tiyatro olarak kendilerine gerekli desteği verdiğini söyleyen ekip, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a teşekkür ettiler.
Konuklar daha sonra Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş'ı ziyaret ettiler.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜNE ZİYARET
Ziyaret sırasında Güzeltaş konuklarıyla yakından ilgilenerek tiyatro çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye Tiyatrolar Birliği üyeleri misafirperverlik ve yakın ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş ve gönüllü tiyatro ekibine çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür ettiler.
TİYATRO SEÇMELERİ 31 OCAK PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosunun yeni yapılanmasında amatör olarak görev almak isteyen oyuncu adayları için seçmeler yapılacak. Tiyatroya gönül verenlerin müracaat formlarını Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosundan temin edebilecekleri açıklandı. Seçmeler 31 Ocak 2010 Pazar günü saat 12':00 de Belediye Şehir Tiyatrosunda yapılacaktır.
BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN ÇOBAN'DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ
"FARELİ KÖYÜN KAVALCISI" BEĞENİYLE İZLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi'nin davetlisi olarak 25-26 Ocak 2010 tarihleri arasında tiyatro gösterisi yapmak üzere ilimize gelen "Türkiye Çocuk ve Gençlik Müzikal Topluluğu" ilk gösterisini yaptı.
ÖĞRENCİLERDEN BAŞKANIMIZA TEŞEKKKÜR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, okulların yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte çocuklara yönelik ilimizde gösterime giren oyununun öğrencilere karne hediyesi olduğunu ifade etti. Tüm çocuklara yarı yıl tatili boyunca iyi dinlenmelerini tavsiye eden Başkan Çoban öğrencilere derslerinde de başarılar diledi.Tiyatro sonrası duygularını dile getiren öğrenciler ise kendilerini yarı yıl tatilinde de unutmayan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a teşekkür ettiler.
YOĞUN İLGİ VARDI
Gösteriyi büyük bir dikkatle izleyen çocuklar kimi zaman neşeli, kimi zamanda düşündürücü dakikalar yaşadı. Bu gün ve yarın Belediye Kültür Merkezinde sahnelenecek "Fareli Köyün Kavalcısı" adlı tiyatro oyununun öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş tiyatro gösterisinin ardından Genel Sanat Yönetmeni Necmi Ünver ve ekibine ilimizde yaptıkları bu güzel gösteriden dolayı teşekkür ederek çiçek verdi.
BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSUNDA YEP YENİ BİR OLUŞUM
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeniden yapılanmaya giden Belediye Şehir Tiyatrosu gönüllülük esasına göre faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmektedir.
15 Ocak 2010 tarihi itibariyle genel koordinasyondan sorumlu Ahmet Taşpınar'ın önderliğinde Evin Doğan ve Hasan Elmas'ın başını çektiği iki ayrı ekip oluşturuldu.
Tiyatro gurubu ilk olarak Dünya Tiyatrolar Günü olan 27 Mart'a kadar bir oyun çıkarılabileceği ve hemen akabinde de iki oyun daha sahneye koyup sezonu üç oyunla tamamlaya bilmeyi hedefliyor.
Bunun içinde Türkiye'deki mevcut Devlet ve Şehir Tiyatrolarının repertuvarlarından yararlanmayı amaçlayan ekip, sahneye koyacağı oyunları belirlemek için şimdiden hummalı bir çalışma içerisine girdi.
Ekibin içinde Afyonkarahisar'da uzun dönem tiyatro sanatına hizmette bulunmuş Siyah Beyaz Topluluğunun oyuncularından ve daha önce, gerek Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosunda gerekse çeşitli oyunlarda sahneye çıkmış tiyatro severlerden oluştuğunu ayrıca belirtmekte fayda var.
Öte yandan bu ekibin dışında üçüncü bir ekip daha oluşturulacak ve bu ekibin oyuncularının yapılacak seçmeler sonucunda belirlenecek olması, Afyonkarahisar Şehir Tiyatrolarının yeni yapılanmasının kısa vadede hayata geçirmeyi düşündüğü projelerin başında geliyor.
Bunun için yakın dönemde Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu için amatör oyuncuların belirleneceği seçmeler tüm tiyatro severlere geniş kapsamlı yapılacak duyurularla haber verilecektir. Tiyatroya gönül veren ve Afyonkarahisar'da tiyatronun gelişmesine destek verecek herkese salonumuzun kapısı sonuna kadar açıktır.