BAŞKANIMIZ BURCU KÖKSAL´DAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ BURCU KÖKSAL'DAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Avukat Burcu Köksal, tüm meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında kendisinin de bir avukat olduğunu ve mesleği icra ederken karşılaşılan zorlukları çok iyi bildiğini kaydeden Belediye Başkanımız Av. Burcu Köksal, “Adaletin tesisi, bireysel hak ve özgürlüklerin korunması ile vatandaşların devletle ilişkisinde güvenin devamlılığı bağlamında avukatlar önemli bir görev yapmaktadır. Bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunması ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlar, hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde, kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde görev üstlenerek, adalete duyulan güveni artırmaktadır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’ta “Dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir” diyerek adalet sisteminin önemine dikkat çekmiştir. Adalete duyulan güveni artırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür.

Mensubu olmaktan gurur duyduğum avukatların gününü tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihal etmiş meslektaşlarımı rahmetle yâd ederken; savunma ve hak arama görevini ifa etmek suretiyle adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan başta Afyonkarahisar Barosu Avukatları olmak üzere tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR